dude.... wow... to je zatraceně dobrý článek... díky, že jsi to našel...
Tohle jsem ještě nedělal, teď jsem strávil víkend tím, že jsem dělal oxidaci BzOH kyselinou sírovou v DMSO cestou.... přes reflux... jenom hodina refluxování, ale proboha, DMSO se tepelně rozkládá a zůstane po něm smrad, kterého se těžko zbavuje. Myslím tím boží hnus. Říkají, že reflux, ale nedělají to... Myslím, že chci říct, že jsem si vybral alternativu a trochu toho lituji, raději bych šel touto cestou... Protože můj surový benzaldehyd smrdí jako jakýkoli produkt rozkladu síry, který získáte, a je to strašné..... I po extrakci a vyprání.... Právě teď je v tom aktivní uhlí.. možná jsem to někde posral, ale no jo, umím si představit, že tak jako tak budeš muset destilovat a tak co..... U sirné cesty je var jen 1 hodina a tak to je tak nějak důvod, proč jsem ji zvolil, s výtěžností téměř 95%, ale nedostal jsem se k tomu ani zdaleka...
U této metody jsem viděl, že je na konci varu odbarvená a stejně ji musíte vydestilovat. Ale aspoň je to jen benzaldehyd a možná nějaký nezreagovaný alkohol... Jsem přesvědčen, že tento způsob je lepší, zejména když se v tom článku popisují podrobnosti...