Looking for a vendor Hledáte dodavatele kyseliny chlorovodíkové 35-37 %?

leopard12

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Jak je uvedeno v názvu, hledám dodavatele kyseliny chlorovodíkové 35-37 %. Předem děkuji za pomoc

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
stačí zajít do obchodu a koupit HCl prodávají 30% na čištění a pak ji jen destilovat, pokud ji potřebuješ rl čistou, ale většinou kontaminace železem není příliš velká issiue a obecně ji nepotřebuješ kouřová 30% by měla fungovat stejně dobře, jen musíš spočítat rozdíl, ale to není příliš těžké.
železářství je váš nejlepší přítel a nejspolehlivější dodavatel.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Nemůžete destilovat kyselinu chlorovodíkovou.............

View previous replies…

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
... u ofc někdy slyšel o azeotropu? nešiřte nepravdivé informace, pokud nemáte vůbec žádné ponětí o chemii.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Azeotrop neboli směs s konstantním bodem ohřevu je směs dvou nebo více složek v kapalném stavu, jejichž poměr nelze změnit nebo upravit prostou destilací. Děje se tak proto, že když se azeotrop vaří, mají páry stejné poměry složek jako směs bez varu.

Teď prosím vysvětlete, jak to chcete udělat bez totálního brainfucku. Řekl jste destilace, tak pojďme vysvětlit, jak to chcete udělat destilací.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Chtěl jsem jen říct, že destilací lze odstranit kontaminanty, jako je železný sajrajt. i dont eaven know what ur issiue is.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Nemůžete destilovat kyselinu chlorovodíkovou.............

View previous replies…

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
NCPwVKqW0l

Co to tedy je? Cítím azeotrop. 🤔

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Nebo pokud chcete sumární důkaz, udělejte mi laskavost a prostě to vyzkoušejte.

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
v azeotropních směsích je bod varu směsi odlišný od bodu varu jednotlivých složek, když se pokusíte destilovat směs HCL a vody, páry, které se vytvoří, mají skutečně jiné složení, takže při malém množství můžete HCL skutečně do určité míry destilovat, nicméně čím více se ji snažíte koncentrovat, tím více se složení par přibližuje složení kapaliny, takže vzniká azeotrop, v tomto bodě prosté zahřátí roztoku nezpůsobí žádnou další separaci, i když k tomu splníte zdánlivě požadovanou tepelnou hodnotu, Je to proto, že páry si zachovávají stejné složení jako kapalina, pokud byste to chtěli obejít, potřebovali byste další sloučeninu (entrainer), která může změnit složení parní fáze, což umožní další separaci pomocí "rozbití" azeotropu. V případě směsi HCL a vody toho můžete dosáhnout pomocí alkoholů nebo organických rozpouštědel, jako je toluen.

To vše znamená, že pro vyšší koncentrace stačí najít dobrý zdroj, protože dělat to sám v malém měřítku pravděpodobně nebude nákladově efektivní.

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
lol Miluju některé argumenty tady (dokud nejsem ten, kdo je nazýván idiotem), byl jsem tam, udělal jsem to! Ha jk.
Přiznám se, že jsem si donedávna neuvědomoval, že s HCL se dá dostat jen do určité % koncentrace.
Věděl jsem o azeotropech z alkoholu, ale neuvědomil jsem si, že koncentrace je u HCL tak nízká (jsem si jistý, že tělo v sudu s touto látkou by s tímto hodnocením nesouhlasilo!), takže jsem si neuvědomil, že mám vlastně 5 l kyseliny HCl.
Musím žít, abych se poučil! Vlastně jsem zatím použil jen 10 % tbf.
Bylo překvapivě těžké ji u nás sehnat jen přes webové stránky.
Teď se potýkám s cyklohexylaminem nebo n-butylaminem. Vždycky se něco najde - i když dělám jednu RXN, plánuju tak dvě RXN dopředu, protože si teď uvědomuju, jak dlouho trvá, než se shromáždí hovno!

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Myslím, že OP si skutečně neuvědomuje vlastnosti HCL, protože HCL je kapalina koncentrovaná pouze kolem 35 %, při vyšších koncentracích prostě vybublá do vzduchu, protože HCL je v čisté formě plyn, což přispívá k jeho posraným destilačním vlastnostem, navíc HCL má vysokou vazbu na vodu, takže jednoduchá destilace po dosažení přibližně 20 % HCL a 80 % vody je nemožná, protože toto složení obvykle tvoří azeotrop pro tuto směs, přinejmenším bez přítomnosti entraineru, ale je také důležité poznamenat, že v závislosti na entraineru může být nutné provést další separaci k odstranění rozpouštědel.

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Nemluvě o tom, že přeprava HCL v takové koncentraci má přísné regulační požadavky, pokud byste ji převáželi v tuzemsku bez řádného papírování, mohli byste riskovat vážné poškození pracovníků pošty, což pochybuji, že zde někdo podporuje, V některých zemích to může dokonce stačit na to, abyste si koupili obvinění z terorismu.

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
ABSOLUTNĚ! Byla to soukromá přepravní společnost a 5litrový kontejner "čističe bazénů", a tak přesně věděli, co to je - OBECNĚ mám vířivku, kterou čistím pro maminku DUH!
Haha, je to docela šikovné, že jsem si toho koupil 5L, protože až to použiju, což by teď nemělo být daleko - buď to, nebo azeotropní kyselinu sírovou, ale to je úplně jiný příběh, protože to bude pro účely solení (v jakékoliv síle je potřeba - učil jsem se o odměrných baňkách. Docela zajímavé.)
Abych byl upřímný, zaplatil jsem za poštovné 50 liber, pokud si dobře vzpomínám...
Oh a haha Koupil jsem 25g NaBH4 od APC Pure (skvělá společnost, vůbec ne dis na ně) a zaplatil jako £ 30 nebo možná dokonce £ 50 za doručení, když produkt byl jako £ 12 haha
😛 Blbý, ale co naděláte! Když to potřebuješ, tak to potřebuješ - oh wait, potřebuju to?! Haha, jo, NaBH4 jsem potřeboval, použil jsem ho. Byl skvělý, teď potřebuju a čekám na vakuovou komoru + pumpu.

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
Možná jsem v tomto ohledu výjimka, protože se ke mně dostanou jen sem tam kapky, takže nevím. Jsem si jistý, že pokud chcete skutečně prodávat a investovat, je to jiný příběh - já jsem člověk pro osobní potřebu / poznávací svobodu.
Byl jsem ve vězení za dealování. Nechci se do toho znovu zaplést, takže musím já do chemie! Haha