V žádném případě nejsem "vrozený chemik". Jsem také začátečník. Ale moje kritika nespočívá v tom, že byste nerozuměl, ale v tom, že jste se o to ani nepokusil.
Nejprve si na fóru vyhledejte syntézy, které hledáte. PŘED položením otázky. Je to jednoduché hledání, nemá nic společného s tím, že jste chemik.
Pak, až to najdeš, si to přečti. Pokud tam jsou věci, kterým nerozumíte, vygooglujte si je. Pokud se zaseknete, zeptejte se na ty konkrétní věci.
Pokud se zeptáš, jako jsi to udělal ty, "Jak se vyrábí amfetamin?", odpověď zní "Přečti si ten zatracený popis syntézy na fóru!".
Pokud se však zeptáte "Promiňte, četl jsem tento popis synthu *odkaz* a nerozumím tomu, co znamená bazifikovat roztok" (nebo nějakou jinou specifikovanou část synthu), můžete dostat tipy a odpovědi. Já vám například rád pomůžu s jakýmikoli znalostmi, které mám. Na tomto fóru najdete několik příkladů.
Nevadí, že se v chemii nevyznáte. Není v pořádku být líný a ani se o to nepokusit. A pokud neumíš vyhledávat na fóru nebo klást otázky, na které ti lidé mohou skutečně odpovědět, musíš se to nejdřív naučit. Pokud na to nejste připraveni, nikdo vám nepomůže a tohle není nic pro vás.
To je alespoň mých pět centů.