Question Jak se z hydrochloridu methylaminu stane methylamin?

lulysunny

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Jak se z hydrochloridu methylaminu stane methylamin?
Je bezpečný, exploduje?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Základní roztok do ní přidáváte pomalu, pod ledovou lázní, to proto, aby se tak snadno neodpařil,

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Nikde k tomu nejsou žádná videa, nikde k tomu není žádná přímočará dokumentace. Návod nebo video na výrobu 40% vodného roztoku neexistuje, vždy v něm chybí jeden nebo dva kroky, které mohou celou věc dovést ke katastrofě.

Vždy nejednoznačné informace jako "základní roztok", který, jak jsem pochopil, je poměr 1:5 hydroxidu sodného a vody.

Domnívám se, že jde o tak jednoduchý proces v chemii, že není třeba žádného většího vysvětlování. Ale zdá se, že nikdo nechce vysvětlovat víc. Zdá se mi to podezřelé, slovní hříčka.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
to prostě bc je to jen freebasing každý by to měl umět nepotřebuješ k tomu příručku a pokud neumíš stechiometrii tak by sis měl hledat jiný koníček. navíc jaká katastrofa se tam může stát ????
Celé tohle téma mě nutí mlátit hlavou o zeď.

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/threads/methylamine-aqueous-solution-question.4657/

Na redditu je k dispozici toto:
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/gmhpgk
Jiný člověk říká, že na stejném příspěvku:

Další reddit:
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/xn644i

Příspěvek:
(Který nedostal žádnou odpověď o zastavení bublin)

Odpovědět:

Tak 120ml vody + 80 gramů methylamin hcl = 200 ml 40% to chápu já 200/80 = 40% Ale je tam hodně odpadu a tak se musí udělat víc než 80 gramů. Osobně jsem to nikdy nedělal, ale taky se mi zdá, že to moc lidí neví.

diogenes

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
99
To je velmi dobrá otázka. Odhaduji, že 40 % se týká soli, takže 40 g methylaminu HCl se rozpustí v dostatečném množství vody, aby výsledný roztok měl 100 ml? Pak se během syntézních cest vždy přidává koncentrovaný NaOH, takže v reakci bude MeAmin reagovat jako volná báze. Nejsem zdaleka odborník a uvítám nějaký odborný příspěvek.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Ano, nebo generujete na místě, pokud je to výhodné.

Nepotřebujete video, aby vám řeklo, že máte přidávat roztok NaOH. dokud se nevyvine další methylamin, je to zřejmé na první pohled. v chemii je známo, že kyselé soli aminu lze převést zpět do volné formy přidáním báze jako protiiontu k iontu Cl- SO4-, doufám, že tak, jak jsem to řekl, je to správně, ale podstatu chápete. lysin a hydrogenuhličitan sodný mohou také uvolnit některé soli aminových kyselin na bázi.

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Stačí říci, že nikde není video nebo jasné vysvětlení, i když se jedná o tak jednoduchý proces.

Když říkáte "na první pohled zřejmé", nejsem si jistý, co to znamená. Protože řekněme, že naplníte baňku 100 ml a 80 g roztoku methylaminu hcl, kapátko 100 ml a 20 g roztoku louhu. Pak do bublinkovače nalijte 120 ml velmi studené vody. Začneš velmi pomalu kapat louh do solného roztoku, pouhým okem se nikdy nedostaneš na 200 ml (absorpce 40 %) a ani nepoznáš, jestli jsi se trefil.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Zde sledujte, že se vyvíjejí plyny, včetně vodíku a vašeho volného aminu. při přidávání aq NaOh sol. bude vaše směs také zpočátku reagovat poněkud bouřlivě, stejně jako to, že se část hydrochloridu vybourá a nakonec rozpustí, doufám, že to pomůže.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
mate u si uvědomit, že reakce mezi NaOH a HCl je NaOH + HCl ---> NaCl + H2O, takže odkud se bere vodík?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,109
Deals
1
Páni, tady se vám všem honí hlavou. Opravdu je potřeba vyrobit plyn a zachytit jeho probublávání čistou vodou. Způsob, jakým poznáte, že je 40 %, je zvážení vody. Když litr vody váží 1666,6 g, máte nyní neznámé množství 40% roztoku CH³NH⅔ ve vodě. Objem vody není konstantní. Množství, které máte, je takové, jaké máte, ale pro litr budete muset zachytit 12 molů, takže udělejte 13-14