Opravdu se domnívám, že informace týkající se způsobu syntézy fentanylu a jeho příbuzných analogů by měly být volně dostupné. Také jsem ztratil blízkého přítele kvůli předávkování fentanylem, vím zcela jasně, jak velké škody to v rodině způsobí. Můj názor je, že kdyby byly informace o tom, jak používat správné pracovní postupy v laboratoři, všeobecně známé, pak by chemici, kteří se o toto téma zajímají, mohli alespoň bezpečně bádat (ale pokud jste chodili do školy na chemii, pak by opravdu tato syntéza měla být poměrně snadná a měli byste již být dostatečně obeznámeni se správnými pracovními postupy v laboratoři, abyste ji mohli bezpečně provést). Také kdyby byly informace o tom, jak správně dávkovat fentanyl, rozšířené, pak by bylo mnohem méně úmrtí na předávkování. Tato látka není zlá, opravdu si nezaslouží pověst, kterou si získala v našich médiích, je to jen velmi silné opioidní analgetikum, se kterým je třeba zacházet s náležitou opatrností. Důkazy ukazují, že při správném zacházení je nesmírně užitečná a bezpečná pro léčbu silné bolesti. Myslím, že to byl Dioskorides, kdo řekl, že "rozdíl mezi lékem a jedem je v dávce", a to v tomto případě rozhodně platí.
Znám několik různých způsobů, jak syntetizovat fentanyl, už jsem to dělal, vím, jak to udělat bezpečně v laboratoři, a pokud by to moderátoři dovolili, byl bych ochoten zveřejnit syntézu spolu se všemi potřebnými laboratorními postupy, jak to udělat bezpečně.
Nemyslím si, že by se znalosti měly někdy před lidmi skrývat, ale někdy je třeba dokázat, že mají alespoň dobré úmysly, než se s jednotlivcem podělíte o potenciálně nebezpečné informace.