Pseudoefedrin neobsahuje amfetamin, který by bylo možné extrahovat. K získání amfetaminu z psedoefedrinu byste museli provést syntézu. Psedoefedrin by mohl být použit jako prekurzor pro syntézu amfetaminu.
K syntéze amfetaminu z psedoefedrinu by bylo třeba provést redukční reakci.
Domnívám se, že ji lze použít k výrobě amfetaminu i metamfetaminu, protože v cestě syntézy psedoefedrinu na metamfetamin se nejprve provede redukční reakce, aby se psedo změnilo na amfetamin, a pak druhá, aby se amfetamin změnil na metamfetamin, a tyto dvě redukční reakce lze provést v jednom reakčním kroku
NIKDY SE O TO NEPOKOUŠEJTE. Ano, to jsou dílčí kroky ve 2 zcela odlišných syntézách pro pervitin. Bylo by velmi velmi nebezpečné se vůbec pokoušet smíchat bezvodý amoniak, červený
fosforu a lithia. A přivést k varu? To jsem se opravdu zasmál, když jsem to četl. Ten, kdo to napsal, zřejmě nikdy nepracoval s bezvodým amoniakem.
Zajímavé, ale pár let zpátky jsem přemýšlel o tom, že je možná extrakce efa/pseudo z amfetaminu nebo pervitinu, ale vždycky jsem se nikdy nepokusil najít nějaké informace o této myšlence, ale ani náhodou jsem na to nikde nenarazil
Protože jsem si vždycky myslel, že je mnohem snazší sehnat produkt, který byl vyroben nebo syntetizován z pseudoefedrinu nebo efedrinu ve velkém, než se snažit získat surovinu v menším množství. I když započítáš nějaké ztráty, třeba při rekrystalizaci nebo tak, pořád to dává větší smysl. Hmmm...