Question Syntéza efedronu pomocí peroxidu vodíku

theone

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Dobrý den, mohl by někdo prosím otestovat, zda funguje oxidace efedrinu na methcathinon (''efedron'') pomocí H2O2. děkuji mnohokrát.

serialz

Don't buy from me
Resident
Reaction score
35
"Roztok složený z 0,99 g dichromanu sodného a 1,33 g koncentrované kyseliny sírové rozpuštěné ve 4,46 ml vody se za stálého míchání pomalu přidává k 1,65 g l-efedrinu rozpuštěného ve 4,7 ml vody a 0,52 ml koncentrované kyseliny sírové při pokojové teplotě. Směs se míchá při pokojové teplotě dalších 4-6 hodin a poté se alkalizuje roztokem hydroxidu sodného. Vodná směs se extrahuje dvěma objemy chloroformu a poté dvěma objemy etheru. Organické extrakty obsahující volnou bázi l-methkatinonu se spojí, ošetří se přebytkem suchého plynného chlorovodíku a rozpouštědla se odpaří. Zbytkový hydrochlorid l-methcathinonu se rozmíchá s petroletherem, shromáždí a přečistí rozpuštěním v ethanolu a opětovným vysrážením etherem; mp 182-184 °C."
Zdroj:

S peroxidem vodíku se mi to zdá složité.

Jediné, o čem jsem četl, je, že někdo použil "metodu" s mikrovlnnou troubou. Ale nic z toho nakonec neměl.
Zdroj:

Jednodušší mi přijde použít okyselené soli chromu VI nebo ještě lépe manganistan draselný.