Tak by mě zajímalo, jestli je možné vyrobit led metodou červeného P a ne jen rychlostí Jsem ve vaření nováček a nevím všechno, tak doufám, že mi vy všichni pomůžete.
Mluvíme o lithium amoniakálním způsobu? Zasvěcení tomu říkají březová reakce LIKE, protože to není tak docela bříza. Solvatovaný elktron se absorbuje do amoniakovaného nepolárního rozpouštědla. Nevyžaduje bezvodý amoniak.
Celou dobu jsem měl na mysli způsob červeného fosforu, abych byl přesnější: Pseudoefedrin, jodové krystaly, červené P, hydroxid sodný, Colemanovo palivo atd. Chci říct, že pokud z toho není možné vyrobit led, jsem otevřený jakýmkoli jiným begginer friendly metodám, které byste mohli znát.
A u těch metod, jestli byste mohli poskytnout krok za krokem a seznam vybavení/prvky, protože jak jsem zmínil, jsem ve vaření nováček a možná mám základní znalosti chemie, ale přesto nerozumím některým pokročilým návodům, například: "nejjednodušší recepty" "metamfetamin z pseudoefedrinu" Těmto návodům téměř nerozumím, protože nejsou nejjasnější.