- Reaction score
- 2
Аз съм начинаещ и съм пробвал да дестилирам много масла, разтворители, смеси вода/масло и вода/разтворители и просто правя проста инсталация за дестилация с обикновени стъкленици и други неща, но няма значение какво дестилирам, просто отнема вечно
например, ако имам смес от вода и масло, тя дестилира само 10 мл за 4 часа
гледах твърде много процедури и настройки в youtube и интернет, изглежда, че няма нищо нередно в моите настройки, но просто странно отнема много време ?!?
Освен това използването на вакуумна помпа просто кара цялото място да се напълни с газ ( твърде много отпадъци ) , а също така виждам, че за обикновени дестилации вакуумът не е необходим, но на мен ми се струва невъзможно без него ?
например, ако имам смес от вода и масло, тя дестилира само 10 мл за 4 часа
гледах твърде много процедури и настройки в youtube и интернет, изглежда, че няма нищо нередно в моите настройки, но просто странно отнема много време ?!?
Освен това използването на вакуумна помпа просто кара цялото място да се напълни с газ ( твърде много отпадъци ) , а също така виждам, че за обикновени дестилации вакуумът не е необходим, но на мен ми се струва невъзможно без него ?