Бях малко разочарован, когато видях тук линк от другата тема относно местата за лаборатории, сякаш човек имаше крайния отговор, само за да намеря това. Моля, не приемайте това като лична атака, но се надявам, че комбинацията от тон, сарказъм и перспектива ще доведе докрай мнението ми за всеки, който се интересува. Като отговор на публикациите: Аз се чувствам удобно в спалнята си. Това не я прави идеално място за създаване на лаборатория. Вероятно по начало е лоша идея "нарколаборатория" да бъде създадена или да функционира в имот под наем, тъй като не сте собственик и не сте единственият човек с ключ, в търговски обект също? Е, предполагам, че това е нормално... стига да е след работно време и да сте се уверили, че ви е удобно. Да, всъщност се уверете, че ви е наистина удобно, докато рискувате живота и свободата си. Облечи си пижамата, почувствай се като у дома си. Разбирам, че под удобство разбираш основно само увереността да действаш в каквото и да е качество, което си в състояние да оправдаеш като "безопасно". Аз обаче не бих се забавлявал нито за миг, тъй като това със сигурност може да доведе единствено до самодоволство.
.
Какво казват за самодоволството? (Забравих, но...) Никога не се заблуждавайте във фалшиво чувство за сигурност, но и не посивявайте от притеснения." Не съм замаян от кокаин, не тичам из сградата, миришеща на етер с кило метиламин, не говоря с всички, които така или иначе не са там, така че "всичко е наред".'" Опитайте се да играете ролята на този, за когото се представяте, и на това, което се предполага, че правите, и се постарайте да не изглеждате така, сякаш може да сте параноичен, неуверен и нестабилен производител на нелегални наркотици, който се опитва подозрително, да прикрие действията си. Отнасяйте се към всеки готвач така, сякаш съдията, съдебното жури и палачът са на път да ви направят проверка за здравословното състояние веднага щом изкарате суровия си продукт с милитаристичен дух на инициативност. Започнете да разграждате и почиствате преди или по време на повторната кристализация, ако това е възможно, например.
Противно на общоприетото схващане, затворите и пенитенциарните заведения не са пълни с хомосексуални изнасилвачи и/или доносници. Със сигурност са много повече, отколкото могат да бъдат потвърдени. Имал съм удоволствието да посетя няколко от тези прекрасни институции. Не знам къде или как всички останали обичат да излежават присъдите си, всекиму своето, аз предпочитам да остана извън това уравнение. Може би Холивуд е виновен за този стереотип. Както содомията, така и общуването/компромисът с властта, на каквото и да е ниво, обикновено са всеобщо и открито отбягвани. Дори "ОК" надзирателите в затворите не обичат доносниците, тъй като самите надзиратели също биват набеждавани. Аз самият предпочитам да чета и да тренирам, шахът също е готин. Загубата на свободата в резултат на това, че си хванат да правиш нещо, което не трябва, идва с територията, макар че не е задължително и ние адски се стараем. В някакъв момент би трябвало да се очаква и да се планира, макар и да се избягва понякога на висока цена.
Моят съвет е: наръгайте задника на най-големия още първия ден или станете нечия кучкаһттрѕ://..... е, искам да кажа... Уважавайте всички, но не се опитвайте да се сприятелявате. Не се присъединявайте към никакви банди. Придържай се към "своите хора." Не играй хазарт и не се дрогирай. Дръжте нещата за себе си. Ако си солиден пич, гледаш си работата и знаеш кога да се измъкнеш, не би трябвало да има за какво да се притесняваш. Най-вероятно никой няма да ви наложи нищо, полицай или измамник, ако не го поканите. Ако си мислите, че ще нарушите закона и никога нищо няма да се обърка ужасно, се заблуждавате. Собствената ви кръв може да бъде убедена да ви продаде по течението на реката, "за ваше добро"... "За да ви предпази от това да навредите на себе си или на другите." Наистина, разпуснатите устни потапят кораби.
Най-важното е, както ми казваха старите хора: "Ако не можеш да изкараш времето, тогава не върши престъплението." Ако искате да се активизирате, подгответе се за последствията и да се справите с тях, САМИ. Обещавам ви, че хората ще ви изслушат и ще кажат: "Е, това е гадно", но в края на краищата на никого няма да му пука колко лош е бил късметът ви и как са се развили нещата. Умните пчели не си купуват въртящи се джанти и стикери за чисто новия си "Ескалейд" с първата си пачка пари. Те ги пазят за черни дни, когато им трябва адвокат и гаранция, а всички изненадващо са им обърнали гръб. Извинявам се за всяка възприета обида. Нямам предвид нищо, само искам да помогна. Също така съжалявам за огромното отклонение към темата за затвора, обаче не съм видял много съвети от някого в този форум с реална представа или опит за това какво да се прави, когато животът се размине. Не всички ще успеем да стигнем до финалната линия цели и невредими, ако изобщо успеем. Статистически погледнато, много от нас ще се блъснат в стената в един или друг момент по този път. Надявам се да видя екипажа на ВВ да лети над радара. Пожелавам ви късмет и успех и много плодотворни готвене! Извинявам се също така за този дълъг пост.
---С любов и уважение. o7