Question Начини за намаляване на натриевия нитрат до нитрит

lavasphalt

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Наскоро като лаик се занимавах с теория за възможността за синтез на амфетамин в определени региони на ЕС, опитвайки се да избегна незаконните реактиви.
Които в този случай биха били сярна киселина, която може да се купи в по-ниски проценти, но се концентрира,
живачен(ii)нитрат, който може да се получи от отделна дестилация, включваща сярна киселина отпреди и живак, който е лесен за набавяне.

Сега единственият виновник е нитроетанът за P2NP, за който това лице може да си набави всичко, освен натриев нитрит.
Междувременно нитратът е свободно достъпен и аз потърсих различни начини за редуциране до нитрит. Нито един от тях обаче не изглежда много ясен или последователен и крайните чистоти изглеждат недостатъчни, а дори не съм сигурен дали изобщо е необходима висока чистота.

Интересува ме дали някой има опит в тази област? Искам отново да спомена, че всичко това все още е теория за мен и по никакъв начин не е близо до някаква подготовка, много е вероятно да има и други недостатъци в разбирането ми все пак, предполагам, че бих искал да осмисля всичко от гледна точка на законната наличност и процедура. Засега най-много информация получих оттук, така че вече съм благодарен, макар че тук малко изпадам в задънена улица.

Jack

Don't buy from me
Resident
Reaction score
19
Това е детинско, времето е най-ценно, трябва да започнете колкото се може по-близо до крайния продукт или да произвеждате нещо с химикали, които са по-лесни за получаване, редуцирането на нитрати е загуба на време.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Нитритът достъпен ли е в ниски концентрации от втвърдяващите соли?

lavasphalt

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Да, но най-голямото количество е 1%, като останалото е кухненска сол.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
1%, което е грубо!

Има няколко реакции, топлина и олово (фъф).

Чувал съм също, че топлината и сярата ще свършат работа. Така или иначе това са мръсни реакции.

Има и друг извънборсов път до амфетамина, който не минава през р2НП. Разглеждали ли сте маршрути чрез p2p?

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Можете ли да получите калиев нитрит?

lavasphalt

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
За съжаление нито едно от двете не е възможно. Що се отнася до P2P, от малкото ми проучвания разбрах, че то е много по-регулирано, отколкото всъщност е P2NP, така че макар че технически бихте могли да внесете P2NP от Полша, няма гаранции, че няма да ви посетят.

От вчера всъщност намерих един продавач, който все пак продава нитроетан в страната и изглежда не иска да попълвам ЕСП, което е малко странно. Тъй като той все пак го иска за Ацетона, който също предлагат. Чудиш се дали това наистина е нитрометан, но това е малко вероятно, тъй като цената и без това е достатъчно висока - около 65 евро за 100 мл.

Като се има предвид това, освен нитроетана от друг магазин, другите реактиви всъщност са открито достъпни в Amazon по ирония на съдбата. Някои от тях се нуждаят само от концентрация и две сравнително лесни отделни реакции за живачните соли. Но колко разумно би било да се поръча всичко това от Amazon и дали поръчването на няколко неща в отделни моменти изобщо ще помогне?

Last edited:

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Не смятам, че това е добра практика. Много по-добре е да има различни платформи и места за получаване на реактиви. При все това малките лични количества по принцип са нормални.

yin-yang

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Е, ако ви се струва, че се занимавате с много работа, нека ви разкажа през какво преминах аз...

Започнах с амонячен нитрат. Най-добрият начин за редуциране на нитрата е да се смесят съответно 3:2 мола NaNO3 и NaOH. Загрейте сместа, докато се разтопи (алуминиев тиган работи чудесно). Пригответе 1 мол елементарна сяра и добавете на порции с периодично разбъркване, внимавайте огънят ще започне при добавянето. След като добавите цялата сяра, изчакайте да се охлади. Добавете вода, разтворете всичко и го изпарете. Na2SO4 ще се изпари първи. Филтрирайте, рекристализирайте и ще получите чист NaNO2.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Това е труден процес, но YouTube ще ви разкрие няколко видеоклипа на този процес. Предлагам да ги гледате, за да знаете какво да очаквате.

yin-yang

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Най- деф. за първия си синтезатор направих всичко отвсякъде. Включително бензалдид. Отне ми месеци. Най-добрият начин е да се купуват готови химикали. Разбира се, трябва да сте внимателни, но с правилния опсек можете да получите всичко "безопасно" и дори да спестите пари.

Jack

Don't buy from me
Resident
Reaction score
19
Не бих направил нищо, което не бих могъл да мащабирам, in for a penny in for a pound.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Не всеки иска да бута килограми