- Language
- 🇹🇷
- Reaction score
- 5
Здравейте отново, приятели. Опитах се да извлека свободната база PSE, като използвах "Универсална техника за извличане: Метод "Straight to Bee". Ще пиша подробно тук със снимки. Накрая получих восъчно вещество. Предварително благодаря на тези, които имат информация по въпроса.
Първо, нека да започнем със съдържанието на хапчетата.
- Ибупрофен
- псевдоефедринов хидрохлорид
- аскорбинова киселина (витамин С)
- Калциев хидрогенфосфат безводен
- кроскармелоза натрий
- Повидон (к-30)
- Разговор
- Микрокристална целулоза (тип 101)
- Силициев диоксид-силоид 244
- Хидрогенирано рициново масло
- Хидроксипропилметилцелулоза Е-15
- Поливинилов алкохол
- Титаниев диоксид
- Хинолин жълт алуминиев лак
- лецитин
- Ксантанова гума
- Сънсет жълт алуминиев лак
Първо, направих изваждане, като следвах точно инструкциите. Изображенията след изваждането са, както следва.
След това, като си помислих, че е минало твърде много време, откакто съм изпробвала тази техника, я изпробвах отново, като я промених малко според моите предпочитания.
Нещата, които промених за себе си, са използването на по-малко ацетон, по-малко царевично нишесте и кипването с петролен етер, преди да го оставя да изсъхне твърде много.
Сега искам да премина към моите въпроси.
1- Какво точно представлява восъчното вещество на първите снимки?
2- Ако восъчното вещество е правилно, след това пуснах газ толуол HCl към него, но не видях да падат или да се образуват кристални парчета. Дали съм подал твърде малко газ HCl или трябва да подам повече?
3- Колко време е необходимо, за да кристализира свободната основа? Кристализира ли веднага или трябва да изчакам 12 часа и т.н.?
4- Може ли свободната основа да се използва в реакцията RP/I2 или трябва да я превърна в HCL сол?
5- Засега разполагам с хапчетата, чието съдържание съм записал. Искам предварително да благодаря на опитни и знаещи приятели, ако споделят опита си как мога да ги премахна.
Първо, нека да започнем със съдържанието на хапчетата.
- Ибупрофен
- псевдоефедринов хидрохлорид
- аскорбинова киселина (витамин С)
- Калциев хидрогенфосфат безводен
- кроскармелоза натрий
- Повидон (к-30)
- Разговор
- Микрокристална целулоза (тип 101)
- Силициев диоксид-силоид 244
- Хидрогенирано рициново масло
- Хидроксипропилметилцелулоза Е-15
- Поливинилов алкохол
- Титаниев диоксид
- Хинолин жълт алуминиев лак
- лецитин
- Ксантанова гума
- Сънсет жълт алуминиев лак
Първо, направих изваждане, като следвах точно инструкциите. Изображенията след изваждането са, както следва.
След това, като си помислих, че е минало твърде много време, откакто съм изпробвала тази техника, я изпробвах отново, като я промених малко според моите предпочитания.
Нещата, които промених за себе си, са използването на по-малко ацетон, по-малко царевично нишесте и кипването с петролен етер, преди да го оставя да изсъхне твърде много.
Сега искам да премина към моите въпроси.
1- Какво точно представлява восъчното вещество на първите снимки?
2- Ако восъчното вещество е правилно, след това пуснах газ толуол HCl към него, но не видях да падат или да се образуват кристални парчета. Дали съм подал твърде малко газ HCl или трябва да подам повече?
3- Колко време е необходимо, за да кристализира свободната основа? Кристализира ли веднага или трябва да изчакам 12 часа и т.н.?
4- Може ли свободната основа да се използва в реакцията RP/I2 или трябва да я превърна в HCL сол?
5- Засега разполагам с хапчетата, чието съдържание съм записал. Искам предварително да благодаря на опитни и знаещи приятели, ако споделят опита си как мога да ги премахна.