Question Най-евтиният начин за производство на метамфетамин е бил успешен само веднъж

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Попитайте експертите по химия! Защото аз успях с този метод само веднъж! Това ли е най-евтиният начин за получаване на амфетаминов хидрохлорид? Има ли пропуснати важни пръстеновидни връзки, които пречат на получаването на амфетаминови кристали?
1. Смесете 40 g фенилацетон, 20 g метиламин хидрохлорид и 200 ml метанол, добавете малко количество натриев хидроксид, за да го неутрализирате до слаба алкалност, и реагирайте при 80 градуса в продължение на 2 часа, за да се получи междинен продукт имин.
2. Добавете 10 g натриев борхидрид към междинния продукт на имина и реагирайте при стайна температура в продължение на 6 часа, за да се получи амфетамин.
3. Добавете 100 ml вода към реакционния разтвор, отделете органичния слой и повторете промиването три пъти. След като използвате 100 ml вода всеки път, добавете подходящо количество солна киселина, за да се неутрализира до pH 5.
4. Изпарете цялата вода и спрете нагряването, когато температурата е над 100 градуса. Това, което получавате, все още е течност... и няма кристали, докато не се изсуши! Наистина не знам какво се е объркало

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,110
Deals
1
Правилното количество NaOH, за неутрализиране на 20 грама метиламониев хлорид, изчислявам на 0,5 г, което е повече от една следа. Направихте ли го по този начин?

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Да, умишлено използвах прекомерно количество NaOH, за да осигуря стойност на рН между 8 и 9.
В този експеримент реакционната смес се състоеше от 20 ml метиламониев хлорид, 200 ml метанол и 40 ml фенилацетон. Реакцията е проведена с магнитно разбъркване при температура 80 °С в продължение на 2 часа.

View previous replies…

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
След образуването на междинния продукт имин моята реакционна смес (РМ) остана в безводно състояние. При охлаждане до стайна температура бавно се добавиха 10 mg натриев борохидрид. Реакцията се оставя да продължи 6 часа. До този момент не съм сигурен къде може да е възникнал проблемът.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,110
Deals
1
Аз не съм химик, така че ме поправете, ако греша, но ме научиха, че трябва да се колебае ph от 2 точки по-ниско от pKa до 2 точки по-високо от pKb, което означава 12'1 и 4,6 За всяка точка по-малко от това, оставяте 3% от продукта в неправилна форма, така че сте загубили 9%, когато сте спрели между 8 и 9 и 1,2% в другия край. Метиламониевият хлорид е твърдо вещество, но вие използвате ml, за да изразите какво количество. Липсва част от уравнението, каква е плътността на тази течност в mol, дали е вода или...?

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Ех... Не измерих точно количеството на материала, но моля, помогнете ми да проверя дали има някакви по-сериозни грешки в експерименталния ми процес, които биха довели до неуспех? Например, по време на етапа на екстракция директно добавих вода за разделяне, без да използвам допълнителни разтворители. Не съм сигурен. Просто си мислех, че разслояването на рм вече е очевидно, затова направих това.