Question Подобрения (свързани със сигурността) за този форум

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
46
@HEISENBERG

Реших да публикувам това публично, защото то ще представлява интерес за много от нас.

Една функция, която наистина бих искал да имам, е нещо като таймер, в който мога да задам време, след което определен pn ще бъде изтрит автоматично.
pn дискусиите често пъти са по-лични, може би съдържат лична информация, която може да помогне може би да бъде идентифицирана от правоприлагащите органи и т.н.
Затова предполагам, че би било добро допълнение да има възможност за автоматично изтриване, за да се запази количеството на възможните следи ниско в случай на изтичане на данни или проникване в този форум.

второ:
Относно настройката на сървъра ви: Можете ли да бъдете прозрачни какъв вид потребителски данни ще бъдат регистрирани точно (системни отпечатъци, геолокация, ip адрес и т.н.)? Колко дълго ще се съхраняват тези данни?

HEISENBERG

ADMIN
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,751
Deals
666
Здравейте. всяко частно съобщение ще бъде изтрито 30 дни след създаването му. Можете да криптирате разговорите си с помощта на секретен ключ. Съхраняваме тези ключове на сървъра само докато всички участници в разговора потвърдят, че са запазили ключа. Ние записваме само информацията, която е необходима за нормалното функциониране на форума, ip адреси, пръстови отпечатъци, гео не записваме. Освен това можете да използвате onion домейн за още по-голяма сигурност.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
600
Вчера вечерта ми се случи нещо странно:

Докато влизах във форума, ми беше ограничено изпращането на съобщения или коментирането на постове и се появи съобщение, че сайтът изисква от мен да приемам бисквитки.
Предполагам, че това е било грешка, защото не се появи отново, когато получих нова Tor идентичност, но все пак беше странно.

HEISENBERG

ADMIN
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,751
Deals
666
Ако грешката се повтори, можете да направите снимка на екрана и да ми я изпратите, но предполагам, че тази грешка се дължи на неотдавнашната актуализация на NoScript

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
600
Добре, ще направя това :) Благодаря

yin-yang

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Винаги можете да използвате PGP, ако не сте сигурни

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
46
Благодаря, не разбрах, че входящата ми поща се почиства автоматично.

добре, PGP е реален вариант.

HEISENBERG

ADMIN
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,751
Deals
666
Можете да проверите сами, няма да намерите лични съобщения, по-стари от 30 дни.

Saul

Don't buy from me
Resident
Reaction score
134

Новата актуализация на браузъра Tor предизвиква изскачащи прозорци с "потенциално изтичане на самоличност"! Можете да игнорирате тези изскачащи прозорци

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
600
О, добре, благодаря, че ме уведомихте.

Всъщност това беше изскачащ прозорец, който не идваше от браузъра на Tor, а беше вграден в дизайна на Breaking Bad. Все още е изскачащ прозорец, но не от Tor.
Освен това имаше само бутон за затваряне, който щракнах, но нищо за съгласие или несъгласие с бисквитките.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Снимките метаизтрити ли са?

yin-yang

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
да, преди няколко месеца имаше актуализация за автоматично премахване на метаданни от персонала