Question Рацемизация

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Здравейте,
Попаднах на интересна статия, в която се споменава темата за рацемизацията на л-метамфетамин обратно до рацемичния продукт. Има ли някой опит в това отношение?

Attachments

• wiqLnVGtT7.png
    wiqLnVGtT7.png
    118.2 KB · Views: 387

Evilcarrot2

Don't buy from me
New Member
Reaction score
16
Аз също видях това и бих искал да науча повече.
След това целият този остатък от l-amph или l-methamp може да се регенерира до рацемичен и да се получи още 25% d-anpth или d-methamph само с 1 път рецемитиране.
Ако някой има опит в рацемитизацията, ще се радваме да го получим

Evilcarrot2

Don't buy from me
New Member
Reaction score
16
Наистина съжалявам, ако си навлека неприятности за публикуването на външни линкове, но в този мой любим сайт няма буквално нищо за него.
Предупреждение за ясен уеб : https://chemistry.mdma.ch/hiveboard/crystal/000447791.html
Прочетете и ми кажете какво мислите.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Да би било много интересно, особено за по-големи количества продукти. За съжаление не открих нищо по-точно, което ме кара да предположа, че процесът е много сложен или нерентабилен.

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
662
Deals
8
Изглежда интересно Опитвам се да се задълбоча в процеса Ще актуализирам, ако намеря правилния начин за това ;-)

Evilcarrot2

Don't buy from me
New Member
Reaction score
16
Нямам търпение да видя резултатите

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
662
Deals
8
Няма да е бързо, нямам толкова много време сега, но ще се справя, много съм упорит хахахах ;-)

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Радвам се, че сега нещата се раздвижват, че толкова бързо са намерили начин. Силно съм убеден, че ще намерим начин. Благодаря на Btcboss2022, че се зае с този проект :)

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
оставянето на вашия продукт в разтворител в тъмна стая при стайна температура ще доведе до това, че той ще се рацемизира сам след дълъг период от време. разбирам какво означава това, но това е вариант

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
.благодаря Какво означава дълго време? Просто бих опитал да го направя.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Аз самият не съм го правил, чувал съм от колега инсектоид, който е работил в лаборатория, изучаваща енантиомери, така че не знам точно, може би има данни за други съединения, които можете да екстраполирате, за да получите много груба оценка.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Тогава ще разбера повече за това, може би ще намеря нещо. Много благодаря

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
662
Deals
8
? Не мисля, че това работи.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Мисля, че е така, след това прочетох по темата и изглежда, че топлината и светлината задвижват рацемизацията, това е концепция, която се използва за датиране на определени обекти чрез изучаване на вкаменелости на морски животни и други подобни, принципът е, че разглеждането на % на енантиомерите може да ви каже колко време е минало от смъртта на животното, тъй като знаете, че повечето аминокиселини се използват в биологичните системи като леворотна форма,След това гледате колко декстроротна аминокиселина се е образувала и оттам можете да оцените възрастта на обекта, това е много грубо обяснено, само като доказателство за концепцията.Така че съм сгрешил само с леката част :p. Ето няколко източника, един от тях твърди, директен цитат: При 160 °C рацемична смес се достига в рамките на 10-20 часа, докато в арктическите райони (-10 °C) за рацемичното равновесие са необходими 1-2 млн. години.
G.H. Miller, ... S.J. Clarke, в Encyclopedia of Quaternary Science (Second Edition), 2013 г.
Райнер Грюн, в Енциклопедия по археология, 2008 г.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Чудя се дали някои от Г трябва да присъства като катализатор?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5

"Рацемизацията е химична реакция, при която една аминокиселина се превръща в алтернативния си енантиомер или огледална форма. Скоростта, с която протича рацемизацията, варира между отделните аминокиселини в зависимост от способността на R групите да стабилизират междинния карбанион. Карбанионният междинен продукт е молекулата, която се образува, когато страничната водородна верига се абстрахира от аминокиселина. В идеалната система при повторно присъединяване на водороден атом към междинния карбанион има еднаква вероятност за образуване на l- и d-аминокиселини и скоростите на правата и обратната реакция са равни. При тези условия d/l нараства от стойности, близки до нулата в съвременните тъкани, докато d/l достигне единица при рацемично равновесие. Последица от тези условия е забавянето на скоростта на рацемизация с увеличаването на степента на рацемизация - характерната криволинейна тенденция, която се получава, когато съотношенията d/l се нанасят върху линейното време."

Това е от Милър, от което разбирам, че не, не е задължително да присъства. d-аминокиселините са толкова редки в природата, че хората са смятали, че дори не съществуват, така че повечето живи същества използват само L-аминокиселини в 100% съотношение и те все още се рацемизират с течение на времето.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Това изглежда безумно лесно за проверка

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
662
Deals
8
Това не е същото, което го оставя в RT с разтворител

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Обща процедура за експерименти с рацемизация. A
0,06 М разтвор на амин (100 mg) и тиол (1,2 или 0,2 еквивалента)
в бензол се рефлуксира в продължение на 2 h (стехиометрично състояние) или 7
часа (каталитично състояние) в присъствието на AIBN (общ
количество от 20 mol % AIBN е разделено на три равни части
части (когато времето на реакцията е > 2 h), които се добавят последователно на всеки 2 h). След концентриране остатъкът се разрежда
с HCl (1 M) и разтворът се промива с Et2O. Получи се
Водната фаза е базифицирана с наситен натриев карбонат
и се екстрахира с Et2O. Чистият амин е изолиран след
изсушаване върху MgSO4 и концентриране.