Информацията на erowid и различните други, които се намират в reddit и други химически общности, може да е ок за много опитни химици, но не е достатъчно подробна и все пак с някои променливи в играта (въз основа на избраните прекурсори), разходи и неизказани неща, които биха могли да направят живота МНОГО по-лесен, позволявайки на посредствен химик да постигне страхотен синтез с високи добиви. И да има по-малко проблеми в последната, но не по-маловажна част от пречистването - в противен случай крайният продукт да се окаже рак на пикочния мехур, не е наистина целта при опит за създаване на един от най-приятните химикали на старинната фармакология.
Единственото място в света, където все още е фармацевтичен продукт, е Южна Африка, но ISO/контролът на качеството са толкова слаби, че хапчетата в блистерите съдържат О-тулидин и това е една от многото причини хората, които злоупотребяват с тях, да завършат с това заболяване. Един от много малкото случаи в света, в които нелегален синтетичен продукт би бил по-добър от фармацевтичен продукт.
Имам достъп до непубликувана информация, оставена ми от трима различни много квалифицирани химици, които са направили няколко партиди MQ (и мога да потвърдя чистотата му, изпратен на лабораторен тест два пъти) - относно извличането на прекурсорите, които не се контролират, без да се губи време с допълнителни стъпки, много подробно описание на непубликувани или непълни маршрути за алтернативен синтез, както и подробности за прост/ефективен процес на пречистване.
Нямам химическо образование, поради което разбирането ми за това наследство е ограничено. Видях, че модата на MQ "се завръща", макар и засега да се разглежда само като разфасовка в други химикали (wtf, защо - и не, не говоря за NMQ или MMQ, продавани от китайци) и не е на публичната сцена (може би е по-добре така? Мога да си представя бензо наркоманите, които си набавят малко, само защото репутацията му е такава, или тийнейджърите, които са гледали "Вълкът от Уолстрийт" по Нетфликс - и си мислят, че в най-лошия случай, ако вземат още една доза, просто ще заспят или ще изпаднат в бензо взрив - всички знаем, че вероятно няма да свърши така, вместо това с вечен сън) - не ми се иска да споделям информация на този публичен пост - но заинтересовани химици, които искат да постигнат синтез от него, стига да е за лична употреба или просто за споделяне с няколко души, които знаят какво правят - както и някои прекурсори, които мога да дам безплатно (в зависимост от страната ви) - могат да ми пишат.
PS: Нямам научно образование, но не съм напълно глупав - всеки човек, свързан с LE, който трябва да отиде да прави по-добри неща като лов на терористи или педоси, вместо да губи време тук, или всеки случаен wannabe невеж химик, който просто иска прекурсори безплатно - тогава не губете клавишите на клавиатурата си, опитвайки се да се свържете с мен