Looking for a vendor Търсите доставчик на солна киселина 35%-37%

leopard12

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Както се казва в заглавието, търся доставчик на 35-37% солна киселина. Благодаря предварително за помощта

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Колко ви е необходимо?

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
просто отидете в магазина и си купете HCl те продават 30% за почистване и след това просто го дестилирайте, ако имате нужда от него rl чист, но най-вече замърсяването с желязо не е твърде голямо и като цяло не се нуждаете от него дим 30% трябва да работи също толкова добре просто трябва да изчислите разликата, но това не е твърде трудно.
Хардуерният магазин е най-добрият ви приятел и най-надеждният доставчик.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Не можете да дестилирате солна киселина.............

View previous replies…

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
... u ofc може ли някога да чуе за азеотроп? не разпространявайте невярна информация, ако нямате никаква представа за химията.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Азеотроп или смес с постоянна точка на нагряване е смес от два или повече компонента във флуидно състояние, чиито пропорции не могат да се променят или променят чрез обикновена дестилация. Това се случва, тъй като при кипене на азеотропната смес парите имат същото съотношение на компонентите, както в некипящата смес.

Моля, обяснете сега как искате да го направите, без да се стига до пълен brainfuck. Казахте дестилация, така че нека отидем да обясним как искате да го направите чрез дестилация.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Моята гледна точка беше просто, че u може да премахне замърсявания като желязна гадост чрез дестилация i dont eaven know what ur issiue is.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Не можете да дестилирате солна киселина.............

View previous replies…

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
NCPwVKqW0l

Тогава какво е това? усещам мирис на азеотроп 🤔

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
или ако искате сумарно доказателство, направете ми услуга, просто го изпробвайте

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
при азеотропните смеси температурата на кипене на сместа е различна от тази на отделните компоненти, когато се опитате да дестилирате смес от HCL и вода, парите, които се образуват, наистина са с различен състав, така че при малки количества наистина можете да дестилирате HCL до известна степен, колкото повече обаче се опитвате да го концентрирате, съставът на парите става достатъчно близък до този на течността, за да се образува азеотроп, В този момент простото нагряване на разтвора няма да доведе до допълнително разделяне, дори и да достигнете привидно необходимата топлина за това, Това е така, защото парите запазват същия състав като течността, ако искате да заобиколите това, ще ви е необходимо допълнително съединение (увличащо вещество), което може да промени състава на парната фаза, позволявайки допълнително разделяне чрез "Разбиване" на азеотропа. За смес от HCL и вода може да успеете да постигнете това с алкохоли или органични разтворители като толуол.

Това е всичко, което трябва да се каже, просто намерете добър източник за по-високи концентрации, тъй като самостоятелното изпълнение в малък мащаб вероятно няма да е рентабилно.

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
lol Обичам някои от аргументите тук (стига да не съм аз човекът, когото наричат идиот) бил съм там, правил съм това! Ha jk.
ЩЕ призная, че доскоро не знаех, че с HCL можеш да достигнеш само до определен % концентрация.
Знаех за азеотропите от алкохола, но не осъзнавах, че концентрацията е толкова ниска при HCL (сигурен съм, че тяло във варел с това вещество няма да се съгласи с тази оценка!), така че не осъзнавах, че всъщност имам 5 л. концентрирана HCl киселина.
Трябва да живея, за да се уча! Всъщност досега съм използвал само 10 % от продукта.
Беше изненадващо трудно да се набави в тази страна само чрез уебсайтове.
Сега се боря с циклохексиламин или n-бутиламин. Винаги има нещо - дори когато правя един RXN, планирам като два RXN напред, тъй като сега съм наясно колко време отнема събирането на глупости!

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Не мисля, че ОП наистина осъзнава свойствата на HCL, тъй като HCL е течност, концентрирана само на около 35%, при по-високи концентрации тя просто ще се изпари във въздуха, тъй като HCL е газ в чист вид, това допринася за гадните ѝ дестилационни качества, освен това HCL има висока степен на свързване с водата, Така че обикновената дестилация на около 20 % HCL и 80 % вода е невъзможна, тъй като това е съставът, който обикновено образува азеотроп за тази смес, поне без наличието на уловител, но също така е важно да се отбележи, че в зависимост от уловителя може да се наложи допълнително разделяне, за да се отстранят разтворителите.

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Да не говорим, че изпращането на HCL в такава концентрация има тежки регулаторни изисквания, ако го изпратите в страната без съответните документи, може да рискувате сериозно да навредите на пощенските служители, което се съмнявам, че някой тук подкрепя, В някои страни това може дори да е достатъчно, за да си купите обвинение в тероризъм.

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
АБСОЛЮТНО! Това беше частна транспортна компания и контейнер от 5 л с "препарат за почистване на басейни" и затова знаеха точно какво е това - ОБИЧАЙНО имам джакузи, което почиствам за майка ми ДУХ!
Хаха, доста е удобно, че си купих 5 литра от него, защото когато го използвам, което не би трябвало да е много далеч - или това, или азеотропната сярна киселина, но това е съвсем друга история, тъй като ще бъде за осоляване (с каквато сила е необходимо - уча се на обемни колби. Доста интересно.)
Честно казано, платих през носа за доставката... 50 паунда, доколкото си спомням...
О, и хаха, купих 25 грама NaBH4 от APC Pure (страхотна компания, изобщо не им се противопоставям) и платих 30 или може би дори 50 паунда за доставката, когато продуктът беше 12 паунда хаха
😛 Глупаво, но какво ще направиш! Когато имате нужда от него, имате нужда от него - о, чакайте, имам ли нужда от него?! Хаха о, да, NaBH4, използвах го. Беше страхотно, сега се нуждая и чакам вакуумна камера + помпа

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
Може би аз съм изключение с това, тъй като получавам само капки пари от време на време, така че не знам. Сигурен съм, че ако искате действително да продавате и да инвестирате, това е друга история - аз съм човек за лична употреба/познавателна свобода.
Бил съм в затвора за търговия. Не искам да се забърквам отново, така че имам аз да химията! Haha

Tovenaar

Don't buy from me
Resident
Language
🇪🇪
Reaction score
45
В коя държава живеете?