Question Как се сглобява генератор на газ HCI

MrCook

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Имам известни проблеми с генератор на газ, опитах се да го намеря в Google, но не намерих нищо, което да ми бъде полезно, затова ви моля да ми помогнете да сглобя генератор на газ от HCI.

T0lek511

Don't buy from me
Resident
Reaction score
86
Deals
1
Ако капнете сярна киселина върху натриев хлорид, ще се получи газ HCl

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
2 канички 2 капака 2 маркуча. В единия капак има 2 отвора, в другия - 1 отвор. 2 маркуча, монтирани плитко в капака с 2 отвора. Маркуч към дъното на капака с един отвор. Сол в шишето с капак с 2 отвора. H²SO⁴ в бутилката с капак с един отвор. Краят на маркуча, който е свободен, отива в реакционната смес. Натиснете бутилката със сярна киселина, киселината ще потече през маркуча към солта. Отделя се газ Hcl, който излиза от другата тръба и отива в реакционната смес. Когато спре да пуши, изстискайте още малко киселина в солта.

arcticwindow

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Като се има предвид, че H2SO4 вече не е широко достъпен след забраната в ЕС, едва ли е много извънборсов метод... Капнете conc HCl (>30%) върху CaCl2 и нанесете топлина. Това ще доведе до образуване на HCl. 1 kg 30 % HCl + 1 kg гранулиран CaCl2 anhydr ще генерира около 150 g HCl газ. Добивът не е толкова добър, колкото при H2SO4 (~40 % срещу 80 %), но CaCl2 се намира лесно и за разлика от H2SO4 може лесно да се регенерира след процеса. Просто го сложете в печката при 200 или повече °C за няколко часа и той е готов за следващия процес. Така че купете 50 кг от него веднъж и никога не купувайте отново... всичко, което трябва да купите отново, е евтин HCl от железарията.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Отдавна не съм писал това там. Има малък проблем с него и той е, че не изсушавате газа, така че ще сложите малко вода в РМ. Сега в наши дни аз си сглобявам комплект стъклария, за да го направя, и последната част е студен капан със сярна киселина в него, който изсушава газа. Сярната киселина е лесно достъпна в Щатите, но в ЕС тя се съдържа и в старите автомобилни акумулатори. Ще се наложи да я почистите малко, но понякога ви трябва само това, което ви трябва, така че трябва да мислите нестандартно.
.

arcticwindow

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Ето защо публикувах по-добра алтернатива за ЕС. Със сигурност необходимостта да се вземе двойно по-голямо количество HCl (който така или иначе се предлага евтино в железариите) превъзхожда докарването на няколко стари автомобилни акумулатора. Да не говорим, че НОВИТЕ автомобилни акумулатори имат около 40% conc H2SO4, в старите автомобилни акумулатори тази стойност ще бъде още по-ниска. Така че не само че производството и събирането на тези акумулатори ще бъде много трудоемко, но ще стане още по-лошо, когато разберете, че трябва да преработите и този H2SO4, за да го получите с висока чистота. Фракционната дестилация ще ви доведе само дотам, че сярна киселина да стане азеотропна с остатъчната вода ... около 70 и повече % без допълнителни усилия. Но за генератора на HCl това не е достатъчно концентрирано.

Така че, освен ако все още нямате свободен достъп до H2SO4 в Европа, генераторът на HCl/CaCl2 определено е по-добрият вариант от тази страна на езерото.