Question Как метиламиновият хидрохлорид се превръща в метиламин?

lulysunny

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Как метиламиновият хидрохлорид се превръща в метиламин?
Безопасен ли е? ще се взриви ли

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Добавяте основния разтвор към нея бавно, под ледена баня, това е за да не се изпари толкова лесно,

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Никъде няма видеоклипове за това, никъде няма пряка документация за това. Ръководство или видеоклип за приготвяне на 40% воден разтвор не съществува, винаги липсват една или две стъпки, които могат да доведат цялото нещо до катастрофа.

Винаги има двусмислена информация като "основен разтвор", който, както разбрах, е съотношение 1:5 на натриев хидроксид и вода.

Предполагам, че това е толкова прост процес в химията, че няма нужда от много по-голямо обяснение. Но изглежда никой не иска да обяснява повече. Изглежда подозрително, каламбур.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
това е просто защото е просто свободен достъп всеки трябва да може да направи това не е нужно ръководство за него и ако не можеш да направиш стехиометрия, тогава трябва да търсиш друго хоби. освен това каква катастрофа може да се случи там ????
Цялата тази тема ме кара да си разбивам главата в стената.

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/threads/methylamine-aqueous-solution-question.4657/

На reddit има това: "В момента се работи по този въпрос:
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/gmhpgk
Друг човек казва на същия пост:

Друг reddit:
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/xn644i

(Който той не получи отговор за спирането на мехурчетата)

Отговор:

Така че 120 мл вода + 80 грама метиламин hcl = 200 мл 40% е моето разбиране 200/80 = 40% Но има много отпадъци и затова трябва да направите повече от 80 грама. Лично никога не съм го правил, но също така изглежда, че не много хора знаят.

diogenes

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
99
Това е много добър въпрос. Предполагам, че 40% се отнася за солта, така че 40 г Methylamine HCl се разтварят в достатъчно вода, за да направят крайния разтвор 100 мл? След това по време на синтеза винаги се добавя концентриран NaOH, така че в реакцията MeAmine ще реагира като свободна основа. Не съм специалист и ще се радвам на експертни мнения.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Да, или генерирате на място, ако е удобно.

Не е нужно видео, което да ви казва да добавяте NaOH sol. докато не се развие повече метиламин, това е очевидно за окото. в химията е известно, че киселинните соли на амина могат да се превърнат обратно в свободна форма чрез добавяне на основа като контрайон към Cl- SO4- йона, надявам се, че начинът, по който го казах, е правилен, но разбирате същността. лизинът и натриевият бикарбонат също могат да освободят някои киселинни соли на амина до основа.

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Просто казвам, че никъде няма видеоклип или ясно обяснение за това, дори и да става въпрос за толкова прост процес.

Когато казвате "очевиден за окото", не съм сигурен какво означава това. Защото да речем, че напълвате колбата със 100 ml и 80 g разтвор на метиламин hcl, а капкомера със 100 ml и 20 g разтвор на луга. След това балончето се пълни със 120ml много студена вода. Започвате да капвате лугата в соления разтвор много бавно, няма как с просто око да стигнете до 200ml (абсорбиране на 40%) или дори да разберете дали сте попаднали на това място.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Тук, гледайте това, се отделят газове, включително водород и вашият амин със свободна база. при добавяне на aq NaOh sol. вашата смес също ще реагира малко бурно в началото, както и факта, че част от хидрохлорида ще се разбие и в крайна сметка ще се разтвори, надявам се това да помогне.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
mate u осъзнавате ли, че реакцията между NaOH и HCl е NaOH + HCl ---> NaCl + H2O, така че откъде идва водородът?

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Може ли тази стъпка да бъде изцяло заобиколена, ако просто добавите солта към да речем... 2 бром с разтвор на натриев хидроксид?

CristalKing казва, че може да бъде, няма нужда от някакъв воден разтвор:

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,109
Deals
1
Уау, умовете на всички ви се развихрят тук. Наистина трябва да произведете газ и да го хванете да бълбука през чиста вода. Начинът, по който ще разберете кога той е 40 %, е като претеглите водата. Когато един литър вода тежи 1666,6 g, вие вече имате неизвестно количество 40% разтвор на CH³NH⅔ във вода. Обемът на водата не е постоянен. Количеството, което имате, е това, което имате, но за един литър ще трябва да уловите 12 мола, така че направете 13-14