Добре, ускорих процеса на сушене във фурната, фурна с вентилатор, настроена под 100 градуса по Целзий (изглеждаше като около 80).
Останах със 168 мг мръсножълт/бял остатък - с леко восъчна текстура.
Ако това е чист 2C-B, това би означавало, че добивът ми е 16,8 mg на таблетка (рекламирана стойност 20 mg), което би било доста приличен добив от 84 %.
Не се съмнявам обаче, че това не е чист 2C-B, така че добивът ми определено е по-нисък, но все пак е забавно упражнение.
Тъй като е леко восъчна, желанието ми да инсуфлирам това няма да е чак толкова добро, така че ще разтворя всичките 168 mg в 5 ml 0,9% физиологичен разтвор и ще ги поставя в назален спрей. Тъй като се разтваря без проблем, това би трябвало да е лесен метод за приложение.
Моите назални помпи ми дават 30 задействания на 5 ml, така че при 168 mg това ще ми даде 5,6 mg от този остатък от 2C-B. 2 помпи би трябвало да са много прилична доза.
Втората снимка е след добавянето на 5ml 0,9% физиологичен разтвор - водата е придобила леко белезникав млечен цвят и в нея плува утайка. Това е начален контраст с бистрата вода, която е преминала през етапа на изпаряване.
Така че или топлината е била твърде силна и съм сготвил нещо във фурната, или процесът на изпаряване/сушене е повлиял на някои от разтворимите във вода добавки/свързващи вещества и те сега са излезли навън, или нещо в този разтвор не е харесало соления разтвор. Разбира се, чистата вода е била над 100 ml, а този солен разтвор е само 5 ml, но дори по време на сушенето водата не е променила цвета си, така че нещо определено е станало.
Може би ще пожертвам още 10 хапчета, за да опитам това отново и да променя няколко неща.
1. тефлонова тава за сушене
2. разтваряне на таблетките след раздробяване и оставяне да се утаят преди филтриране, като се спре преди утайката да попадне във филтъра.
3. Всяко следващо промиване ще се оставя да се утаи.
4. използвайте по-малки количества вода (30 ml за всяко промиване, а не 50 ml)
5. Позволява по-бавно естествено изпаряване (докато не се сдобия с нещо, което да ускори това...)
Както и да е - това е днешното упражнение по филтриране и изпаряване