Вярно е, че 3-mmc е много по-малко миризлив от 4-mmc, известен още като мефедрон. Освен това те миришат напълно различно:
Що се отнася до 3-mmc, най-близкото нещо, което ми идва наум, е определен вид медицински гипс (немска марка "Leukoplast"
)
Що се отнася до миризмата на "котешка урина" на 4-mmc:
Използвам meph от 2009 г. и живея с котки от още по-отдавна, и, ако трябва да кажа, за мен котешката урина е аналогия, която никога не бих измислил...
Истинският meph отпреди забраната (лъскави бели кристали, подобни на захар) в по-голямата си част имаше онази миризма, която имат някои железопътни билети или банкови извлечения, когато излязат току-що от принтера (не домашен или офис принтер, тук говоря за обществени терминали за банкомати/билети).
След това добавете лек полъх на хлорни таблетки (за плувни басейни) и сте съвсем там!
...вероятно някакви остатъци от прекурсори или разтворители за ре-Хинг (които не мога да уточня), защото след извършване на правилна рекристализация почти не остава никаква миризма.
Що се отнася до всички мефове след забраната, които съм пробвал след това, миризмата, която описах по-горе, в повечето случаи е засенчена от агресивни миризми от типа на препарати за почистване на канали, плюс остатъци от който и да е разтворител, използван в синтезатора, плюс онова сълзливо горчиво/пиперливо бромно смърдене :/