- Reaction score
- 7
Здравейте на всички! Бих искал да синтезирам 3-cmc за лична употреба. Доста съм го харесал, но вече не мога да го получа (постоянни измами/лоши заместители). Имам малко опит в областта на органичната химия, като например прости киселинно-основни екстракции и др. Разгледах този форум и има няколко публикации относно този синтезатор, но не можах да намеря солидно описание, Само мъртви теми и връзки към други публикации, които не бяха лесни за проследяване за новак като мен.
Ето реактивите, които съм натрупал досега за моя проект:
2-бромо-3'-хлоропропиофенон (течна форма)
Дихлорметан
Ацетон
Метиламин
HCL 32%
Може ли някой да ме насочи към добро описание или евентуално видео?
Освен това предполагам, че ще направя грешки при първия или втория път, когато премина през този процес. За да не губя реагенти, докато се упражнявам, кои са добрите минимални количества, с които да започна, по-специално с 2b3c? Мога ли да започна с 5 или 10 ml? След това да коригирам останалото чрез моларно тегло?
Благодаря предварително!!!
Ето реактивите, които съм натрупал досега за моя проект:
2-бромо-3'-хлоропропиофенон (течна форма)
Дихлорметан
Ацетон
Метиламин
HCL 32%
Може ли някой да ме насочи към добро описание или евентуално видео?
Освен това предполагам, че ще направя грешки при първия или втория път, когато премина през този процес. За да не губя реагенти, докато се упражнявам, кои са добрите минимални количества, с които да започна, по-специално с 2b3c? Мога ли да започна с 5 или 10 ml? След това да коригирам останалото чрез моларно тегло?
Благодаря предварително!!!