Question 4mmc problemleri yardım

enriqe1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Merhaba.
Her şeyi filme göre yapıyorum.
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/media/mephedrone-hydrobromide-synthesis.57/

Ayırma işleminden sonra üst katmandaki yağı soğuk bir behere boşaltıyorum, ardından 500 ml donmuş aseton ekliyorum ve renk kırmızıya dönüşmeye başlıyor ve giderek daha kanlı bir hal alıyor. Bu noktada Ph 8 civarındadır.
Yavaş yavaş %48'lik hidrobromik asit eklendikten sonra iksir koyu bir renge dönüşmeye başlar ve daha fazla damla eklendikten ve 4-5 arasında bir PH elde edildikten sonra renk hafif kırmızımsı kahverengi olur. Çözeltiden mephedrone tuzlarının çökelme reaksiyonu hiç görülmemektedir. Çözelti hala sıvıdır. Bunun nedeni ne olabilir?

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
Aşırı asitlendirme. Çözelti opak olduktan sonra berraklaştığında, büyük olasılıkla aşırı asitlendirdiğiniz anlamına gelir, bunun nedeni serbest bazdaki su varlığı da olabilir, serbest bazınızı anhidre MgSO4 ile kurutmayı unutmayın

enriqe1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Peki MgSO4 ile nasıl kurutmalıyım?

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
Ayırma işleminden sonra serbest baza anhidre MgSO4 ekleyin. Ve asitlendirmeden önce süzün. Ayrıca pH'ı 5'ten daha düşük bir değere asitleştirmeyin. 5,5-6'yı hedeflemenin çok asidik olduğunu düşünüyorum.

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
***Düzeltme: pH değerini 5'in altına düşürmeyin, pH değerinin 5,5-6 olmasını hedeflemenin iyi olacağını düşünüyorum. ***

enriqe1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
tamam, güzel tavsiye için teşekkür ederim, ama söyle bana arkadaşım, ne kadar mgSo4 ekliyorsun ve nasıl süzüyorsun?

videoda pH 4-5 diyor ama videodaki turnusol kağıdının açık sarı renkte olduğunu bile görebilirsiniz ve bahsettiğiniz gibi sanırım 5-6 civarındaydı.

bir soru daha, bu katmanları ne kadar süre ayırmalıyım? Düzgün bir şekilde ayırmak için birkaç saat bekletmem gerekir mi?

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
Ne kadar anhidre MgSO4 eklediğiniz önemli değildir, ancak genel bir kural olarak birkaç parça eklemelisiniz ve eğer birbirine yapışmaya başlarlarsa ve şişeye yapışmaya başlarlarsa o zaman biraz daha eklemelisiniz. Katmanların ayrılmasına gelince, ikisi arasındaki farkı net bir şekilde görene kadar beklemelisiniz, bu genellikle birkaç saniye, en fazla birkaç dakikadır.