Question Pomoč pri reševanju problemov 4mmc

enriqe1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Pozdravljeni.
Vse naredim v skladu s filmom.
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/media/mephedrone-hydrobromide-synthesis.57/

Po ločevanju odcedim olje iz zgornje plasti v hladno čašo, nato dodam 500 ml zamrznjenega acetona in barva se začne spreminjati v rdečo in vse bolj krvavo. Ph je na tej točki približno 8.
Po postopnem dodajanju 48-odstotne hidrobromske kisline se eliksir začne spreminjati v temno barvo, nato pa po dodajanju nadaljnjih kapljic in doseganju PH med 4-5 barva postane rahlo rdečkasto rjava. Reakcija obarjanja soli mefedrona iz raztopine sploh ni prisotna. Raztopina je še vedno tekoča. čemu bi to lahko bilo posledica?

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
Prekomerno zakisljevanje. Ko je raztopina postala bistra, potem ko je bila motna, to pomeni, da ste jo najverjetneje preveč zakisali, to je lahko tudi posledica prisotnosti vode v prosti bazi, ne pozabite posušiti proste baze z brezvodnim MgSO4

enriqe1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Kako naj ga posušim z MgSO4?

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
Po ločitvi dodajte brezvodni MgSO4 v prosto bazo. Pred zakisanjem pa jo odcedite. Prav tako ne kisajte na pH, nižji od 5. Mislim, da je kislo kot gok, cilj je 5,5-6.

enriqe1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
ok, hvala za dober nasvet, ampak povej mi, prijatelj, koliko mgSo4 dodaš in kako ga precediš?

v videoposnetku je omenjen pH 4-5, vendar lahko celo vidite, da je lakmusov papir v videoposnetku obarvan svetlo rumeno, in kot omenjate, mislim, da je bil približno 5-6.

še eno vprašanje, kako dolgo naj se te plasti ločujejo? Ali jih moram pustiti nekaj ur, da se pravilno ločijo?

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
Ni pomembno, koliko brezvodnega MgSO4 dodate, vendar velja pravilo, da morate dodati nekaj koščkov, in če se začnejo lepiti skupaj in se prilepijo na bučko, potem morate dodati še nekaj več. Glede ločevanja plasti morate počakati, da se jasno vidi razlika med obema plastema, kar je običajno vprašanje nekaj sekund, največ minut.