Question 4mmc problems help

enriqe1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Cześć.
Robię wszystko zgodnie z filmem.
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/media/mephedrone-hydrobromide-synthesis.57/

Po rozdzieleniu spuszczam olej z wierzchniej warstwy do zimnej zlewki, następnie dodaję 500 ml zamrożonego acetonu i kolor zaczyna zmieniać się na czerwony i coraz bardziej krwisty. Ph w tym momencie wynosi około 8.
Po stopniowym dodawaniu kwasu hydrobromowego 48%, eliksir zaczyna zmieniać kolor na ciemny, a następnie po dodaniu kolejnych kropli i uzyskaniu PH pomiędzy 4-5, kolor staje się lekko czerwonawo-brązowy. W ogóle nie zachodzi reakcja wytrącania soli mefedronu z roztworu. Roztwór jest nadal płynny. Czym to może być spowodowane?

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
Nadmierne zakwaszenie. Gdy roztwór stał się klarowny po tym, jak był nieprzezroczysty, oznacza to, że najprawdopodobniej został nadmiernie zakwaszony, może to być również spowodowane obecnością wody w wolnej bazie, nie zapomnij osuszyć wolnej bazy bezwodnym MgSO4.

enriqe1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
A jak powinienem go wysuszyć za pomocą MgSO4?

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
Dodaj bezwodny MgSO4 do wolnej zasady po oddzieleniu. I odcedź ją przed zakwaszeniem. Nie zakwaszaj również do pH niższego niż 5, myślę, że jest to zbyt kwaśne, celuj w 5,5-6.

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
***Korekta: nie zakwaszaj do pH niższego niż 5, myślę, że dobrze jest dążyć do pH 5,5-6. ***

enriqe1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Ok, dziękuję za dobrą radę, ale powiedz mi, mój przyjacielu, ile mgSo4 dodajesz i jak go odcedzasz?

film wspomina o pH 4-5, ale widać nawet, że papierek lakmusowy na filmie jest zabarwiony na jasnożółty i jak wspomniałeś, myślę, że było to około 5-6.

Jeszcze jedno pytanie, jak długo te warstwy powinny się rozdzielać? Czy muszę je zostawić na kilka godzin, żeby się odpowiednio rozdzieliły?

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
Nie ma znaczenia, ile bezwodnego MgSO4 dodasz, ale z reguły powinieneś dodać kilka kawałków, a jeśli zaczną się sklejać i przyklejać do kolby, powinieneś dodać więcej. Jeśli chodzi o oddzielenie warstw, należy poczekać, aż będzie można wyraźnie zobaczyć różnicę między nimi, zwykle jest to kwestia sekund, maksymalnie minut.