Question Помощ за решаване на задачи по 4mmc

enriqe1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Здравейте.
Извършвам всичко според филма.
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/media/mephedrone-hydrobromide-synthesis.57/

След отделянето източвам маслото от горния слой в студена чаша, след което добавям 500 мл замразен ацетон и цветът започва да се променя в червен и все по-кървав. Ph в този момент е около 8.
След постепенно добавяне на 48% хидробромна киселина еликсирът започва да се променя в тъмен цвят, а след това, след добавяне на допълнителни капки и получаване на PH между 4-5, цветът става леко червеникавокафяв. Не се наблюдава никаква реакция на утаяване на солите на мефедрона от разтвора. Разтворът все още е течен. на какво може да се дължи това?

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
Прекалено подкиселяване. Когато разтворът е станал бистър, след като е бил непрозрачен, това означава, че най-вероятно сте прекалили с подкиселяването, това може да се дължи и на наличието на вода в свободната основа, не забравяйте да изсушите свободната основа с безводен MgSO4

enriqe1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
А как трябва да го изсуша с MgSO4?

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
Добавете безводен MgSO4 към свободната основа след разделянето. И я прецедете преди подкиселяване. Също така не подкиселявайте до рН, по-ниско от 5 Мисля, че е много кисело, стремете се към 5,5-6.

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
***Поправка: не подкиселявайте до рН по-малко от 5, мисля, че е добре да се стремите към рН 5,5-6. ***

enriqe1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
добре, благодаря за добрия съвет, но кажете ми, приятелю, колко mgSo4 добавяте и как го прецеждате?

във видеото се споменава рН 4-5, но дори може да се види, че лакмусовата хартия във видеото е оцветена в светложълто и както споменаваш, мисля, че беше около 5-6.

Още един въпрос, колко време трябва да се отделят тези слоеве? Трябва ли да ги оставя за няколко часа, за да се отделят правилно?

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
68
Няма значение колко безводен MgSO4 ще добавите, но по правило трябва да добавите няколко парчета и ако те започнат да се слепват и да залепват за колбата, тогава трябва да добавите още малко. Що се отнася до отделянето на слоевете, трябва да изчакате, докато ясно видите разликата между двата слоя, което обикновено е въпрос на секунди, максимум минути.